11.5 C
București
joi, 18 aprilie 2024

Pelerinajul de la Șumuleu Ciuc: 345.000 de participanți, potrivit autorităților localeMai mulţi pelerini călare au avut de străbătut 1.300 kilometri, pornind din Mariazell, un important loc de pelerinaj din Austria, de unde începe Via Mariae, drumul spiritual care trasează o cruce pe harta Europei Centrale şi are ca finalitate marea procesiune de Rusaliile Catolice din Harghita.

La pelerinaj a fost prezent un grup numeros de catolici maghiari din regiunea Transcarpatia, din Ucraina.

Motto-ul din acest an al pelerinajului este „Pace şi bine”, care este şi motto-ul Ordinului Franciscanilor, organizator al evenimentului, pacea şi binele fiind daruri de care fiecare are nevoie, după o perioadă de pandemie şi în contextul războiului aflat în vecinătate.

Evenimentul s-a încheiat, ca în fiecare an, cu intonarea imnului Ungariei şi al celui secuiesc.

Primăria Miercurea-Ciuc spune că au fost 345.000 de pelerini

La fel ca şi în anii precedenţi, printre pelerini s-a numărat şi fostul preşedinte al Ungariei, Ader Janos, alături de soţia sa, dar şi alţi oficiali de la Budapesta.

Pentru prima dată în ultimii ani, Primăria Miercurea-Ciuc a transmis presei o estimare a numărului de participanţi, susţinând că 345.000 de persoane au fost prezente în şaua dintre Şumuleu Mare şi Şumuleu Mic, „incluzând zonele dintre biserică şi dealul Şumuleu, respectiv marginea pădurii”.

 /www.hotnews.ro/Check out our other content

Check out other tags:Most Popular Articles

Descoperă mai multe la Primăria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura