19.9 C
București
marți, 28 mai 2024

Kovesi intervine in forta in Romania pentru a salva lupta anticoruptie. Ia in considerare sa sesizeze Comisia Europeana pentru activarea mecanismului de conditionare a fondurilor europene privind respectarea statului de dreptSefa Parchetului European, Laura Codruta Kovesi,  a anuntat, joi, intr-un comunicat de presa, ca ia in considerare sa sesizeze Comisia Europeana pentru activarea mecanismului de conditionare a fondurilor europene de statul de drept in Romania. Ea este ingrijorata de cum a fost adoptata Legea avertizorului de integritate in Parlament, care cuprinde numeroase pasaje introduse de pesedista Laura Vicol menite sa goleasca legea de continut.

”Principalul motiv de ingrijorare este ca aceste dispozitii ar putea avea un efect de demobilizare, descurajand potentialii avertizori de integritate din Romania si afectand negativ nivelul de detectare a fraudei din UE. De facto, acest lucru ar duce la o deteriorare a sistemului existent care asigura buna functionare a serviciilor de ancheta si de urmarire penala in ceea ce priveste investigarea si urmarirea penala a fraudei, inclusiv a fraudei fiscale, a coruptiei sau a altor incalcari ale dreptului Uniunii legate de executia bugetului Uniunii sau de protectia intereselor financiare ale Uniunii”, se arata in comunicatul dat publicitatii de procurorul sef al Parchetului European.

Kovesi intervine in forta in Romania pentru a salva lupta anticoruptie. Ia in considerare sa sesizeze Comisia Europeana pentru activarea mecanismului de conditionare a fondurilor europene privind respectarea statului de dreptCheck out our other content

Check out other tags:Most Popular Articles

Descoperă mai multe la Primăria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura