19.9 C
București
marți, 28 mai 2024

Ionel Stoica : . Dan Podaru a fost demis din funcția de prodecan al Facultății de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității București, în urma unei investigații jurnalistice realizate de Ovidiu VangheleFotografia asta este din martie 2023, atunci când consilierul local PNL Sector 1, Dan Podaru, s-a dus la DNA și mi-a făcut plângere penală. Eram într-o companie selectă acolo, cu Vlad Voiculescu și Clotilde Armand. Pentru cine nu știe, Dan Podaru era cel care insista ca Primăria Sectorului 1 să organizeze o expoziție în Piața Amzei, iar vreo 20.000 euro să ajungă la televiziunile de casă: RTV, Antena 3, Aleph News etc. Cel care repetat, în Consiliu, a luat apărarea companiei Romprest (l-au chemat și martor în procesul de reziliere al contractului) și care m-a hărțuit cu plângeri disciplinare și penale. Era cultivat intens de RTV, Antena 3, Aleph News etc., toate prostiile pe care le debita erau transformate rapid în breaking news-uri. Impostura era promovată în prime-time. Publicațiile controlate de infractori îl laudau, iar Robert Turcescu și Mirel Curea i-au ridicat o statuie într-un podcast. La solicitarea mea, CNA a constatat că Turcescu și Curea au încălcat Codul de reglementare a conţinutului audiovizual și a trimis la EVZ PLAY o scrisoare de atenționare.

Astăzi, statuia s-a spart. Dan Podaru a fost demis din funcția de prodecan al Facultății de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) din cadrul Universității București, în urma unei investigații jurnalistice realizate de Ovidiu Vanghele. Pe scurt: Dan Podaru și-a angajat la FJSC un coleg de la PNL Sector 1 (era filolog, dar lucra la site-ul instituției), care era plătit din banii Facultății, dar nu venea la muncă. Exact ca în cazul Liviu Dragnea- Angajările fictive de la DGASPC Teleorman. Acum, din punctul meu de vedere avem de-a face cu o încălcare a legii, fix abuz în serviciu, prejudiciul este salariul lunar pe care filologul l-a încasat necuvenit timp de aproape un an.

Știrea că Podaru a fost demis din funcția de prodecan ne arată că jurnalismul de învestigație nu a murit în România. Pe de altă parte, că această știre nu o să o vedeți la RTV, Antena 3, Aleph News etc., pentru că aceste televiziuni au o altă agendă, una mincinoasă, paralelă cu realitatea și răspund doar comenzilor de partid. Link cu articolul din Centrul de Investigatii Media, în primul comentariu.

 

„Cazul Dragnea” de la Jurnalism: decanul și prodecanul l-au angajat fictiv la facultate pe colegul de partid al celui din urmă. Prodecanul Podaru, demis

onducerea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a Universității București l-a angajat pe acționarul agenției de publicitate WOPA, Cosmin Buta, colegul de filiala PNL al prodecanului Dan Podaru, în luna august a anului trecut. Informația a fost comunicată de Rectoratul Universității București (UB). 

Buta a fost angajat la FJSC la doar trei săptămâni după ce facultatea a încheiat un „parteneriat exclusiv” cu agenția lui, care se angaja să lucreze „pro bono” pentru refacerea site-ului și rebrandingul instituției de învățământ superior, afacere în legătură cu care Centrul de Investigații Media (CIM) a relatat pe larg luna trecută.Check out our other content

Check out other tags:Most Popular Articles

Descoperă mai multe la Primăria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura