17.4 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024

INVESTIGAȚIE RECORDER. Stăpânii Sectorului 3. Viață secretă și afacerile ascunse. Miliardele din visteria primarului Negoiță



Miliardele din visteria primarului Negoiță

Sectorul 3 al Bucureștiului este una dintre cele mai bogate unități administrative din România, cu un buget anual estimativ de 2,6 miliarde de lei, adică peste 500 de milioane de euro. Mai mult decât orașe precum Timișoara sau Constanța.

Din 2012, Sectorul 3 este condus, fără întrerupere, de același primar: Robert Negoiță, un om de afaceri intrat în politică pe filiera PSD. Negoiță are datorii de zeci de milioane de euro către ANAF, dosare la DNA și nenumărate scandaluri publice la activ. Printre cele mai cunoscute este cel în care numele său apare în dosarul „Minore pentru VIP-uri”.

După instalarea în funcția de primar, afacerile familiei Negoiță s-au intersectat rapid cu banii din bugetul Sectorului 3, dar asta nu l-a împiedicat să câștige mandat după mandat și să-și perfecționeze mecanismele de control asupra banilor publici. S-a înconjurat de oameni fideli și a creat, în subordinea sa, mai multe firme care deservesc primăria: firmă de salubritate, firmă de construcții, de ordine și pază, de internet și tehnologie și altele. Totul pentru ca o parte cât mai mare din bugetul de 500 de milioane de euro să treacă prin pixul său sau al oamenilor săi de încredere.

 

Ciobîcă semnează în numele lui Negoiță

În primărie, tânărul de 35 de ani a devenit un om cheie, căruia primarul Negoiță i-a delegat inclusiv dreptul de semnătură în cadrul procedurilor prin care se alocă contracte de milioane de euro de la Primăria Sectorului 3.

De exemplu, aceste două caiete de sarcini, care stabilesc criteriile tehnice privind acordarea unor lucrări pentru sisteme îngropate, respectiv pentru pavele și borduri.

INVESTIGAȚIE RECORDER. Stăpânii Sectorului 3. Viața secretă și afacerile ascunse



Check out our other content

Check out other tags:



Most Popular Articles

Descoperă mai multe la Primăria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura