28.5 C
București
vineri, 21 iunie 2024

DrăgăneștiOlt.ro 🍀 Drăgănești-Olt și satul ComaniDrăgănești-Olt este un oraș în județul Olt, Muntenia, România, format din localitatea componentă Drăgănești-Olt (reședința), și din satul Comani. Este situat în zona de contact a Câmpiei Boian cu lunca și terasele de pe stânga râului Olt la 100 de metri altitudine.

În localitate au fost descoperite vestigii neolitice și daco-romane. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1526, fiind declarat oraș în anul 1968.

Este un renumit centru viticol cu un potențial agricol important. În localitate se află Muzeul de istorie, precum și biserica „Sfântul Nicolae și Cuvioasa Paraschieva”, realizată în anul 1775.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația orașului Drăgănești-Olt se ridică la 10.894 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 12.195 de locuitori. Majoritatea locuitorilor sunt români (84,35%), cu o minoritate de romi (6,83%). Pentru 8,78% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută. Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (90,25%). Pentru 8,77% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.

Drăgănești-Olt


Descoperă mai multe la Primăria ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.Check out our other content

Check out other tags:Most Popular Articles

Descoperă mai multe la Primăria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura