14.7 C
București
marți, 27 februarie 2024

Ciprian Ciucu : Piața Valea Ialomiței va fi reabilitatăPiața Valea Ialomiței este una dintre puținele piețe pe care le mai avem în admnistrare și nu a fost arvunită pe mai nimic pentru 25-30 de ani. Piața nu se prezintă cum trebuie, nu are autorizație ISU, nu este la standardele la care trebuie să facem comerț civilizat, prezintă infiltrații (structura este afectată), plouă înăuntru. O reabilităm în curând, lucrările vor începe în octombrie.

Pentru că înțelegem situația comercianților care își întrețin familiile din micile afaceri pe care le au aici, am găsit soluția de a amenaja provizoriu o piață volantă în spațiul din imediata apropriere pe care deja îl amenajăm. Dărâmăm acum construțiile ilegale de acolo și vom amplasa corturi pentru comercianții din piață. Sper ca niciunul să nu rămână pe dinafară.
Dragi comercianți, am primit mesaje din partea dumneavostră cum că vă vor fi afectate afacerile. Da, așa este. De aceea am căutat și aplicăm soluția cu amenajarea temporară a pieței în imediata apropriere (nu vă distribuim prin piețele din alte cartiere), v-am notificat din timp – cu peste 4 luni înainte de începerea lucrărilor pentru a avea timp să vă adapatați/reorganizați afacerile. Trebuie să înețelegeți că astfel de lucrări de investiții sunt necesare.

Tocmai venise ISU să ne amendeze/închidă, dar cum au văzut că avem temele făcute, totul pregătit, ne-am mai păsuit. După reabilitare, Piața Valea Ialomiței va avea inclusiv autorizație ISU iar afacerile dvs. se vor desfășura cu predictibilitate.
Contractul de lucrări interioare și exteriore s-a semant în 4 iulie, conercianții au fost notificați din 12 iulie, lucrările vor începe în octombrie, (3 luni proiectare și 7 luni executie), și vor fi finalizate până la 15 mai 2023.

Informații suplimentare:
• Pe durata celor 7 luni de executie in proximitatea pietei afectate, se va amenaja o piata volanta in suprafata de 240 mp (doua corturi albe, fiecare în dimensiuni 6×20) și 10 spatii comerciale independente în suprafata de cate 5mp (sau putem face 5 spatii de 10mp)
• In piata volanta se vor amenaja 40 de tarabe (acum fiind ocupate 75,insa multi au cate 2/3 tarabe), si 15 spatii destinate comercializarii produselor alimentare si nealimentare.
• Se vor reloca astfel comerciantii cu contracte active si a căror marfă se poate comercializa fara punerera in pericol a sigurantei alimentare.
Prin bună comunicare și ințelegere vom avea cu toții predictibilitate și vom putea avea un comerț din ce în ce mai civilizat în #Sectoru6.Check out our other content

Check out other tags:Most Popular Articles

Descoperă mai multe la Primăria ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura